Német fordítás: Heiner Gimmler
August Strindberg MÁMOR
19.00

Vasárnap, november 24., Nagyszínpad


1 óra 50 perc szünet nélkül 
 

Szereplők:

Robert Stadlober, Sinja Dieks, Denise Sophie Scholz, Maik Solbach, Jacqueline Macaulay, Christiane Rausch, Wolfram Koch, Maria Gräfe, Roger Seimetz, René Nuss

 

Rendező: FRANK HOFFMANN

Díszlettervező: Christoph Rasche

Jelmeztervező: Jasna Bosnjak

Zene és hangeffektusok: René Nuss

Dramaturg: Ruth Heynen

Rendezőasszisztens: Tom Dockal, Sally Merres

 

A Ruhrfestspiele Recklinghausen, a Luxemburgi Nemzeti Színház és a Schauspiel Hannover közös produkciója, a berlini Deutsches Theater közreműködésével

 

Végezetül a diadal, a darabja hatalmas siker. Az élet hirtelen egy ünnep, és az író Maurice más szemmel látja életét. Látja a gyönyörű nőt a barátja karján, és a vágyakozást a szemében. Látja a saját élettársát, aki gyermeket szült neki, akire már csak állatállományként, mint egy dísztelen teremtményre tekint. Az első szenvedélyes éjszaka után Maurice azt kívánja, bárcsak a gyermek meghalna.  És ugyanazon a reggelen holtan is találja. Zeter és Mordio. Felügyelővel és a tettes utáni kereséssel jön létre egy igazi bűnügy.

„August Strindberg Mámora, amelynek eredeti címe Bűnök és bűnök a bűntudat és a bűnbánat kérdését veti fel, és az embert a mámor állapotában szemléli. Egy újdonság. Ibsen ezzel szemben még mindig csak egy szikla volt a Hullámtörésben, amely a polgári világot egyértelmű erkölcsi helyzetből támadta. Strindberg, aki csak 21 évvel fiatalabb, úgy ír, mintha egy másik valóságból származna - a modern kor áttör, a rögzített rend feloszlik, az embernek önmagában kell megtalálnia saját erkölcsét és identitását.

Ezen a ponton kezdődik Frank Hoffmann kimagasló színpadi rendezése, amelyben Robert Stadlober, aki áttörését a Crazy című filmben tapasztalta meg, a főszereplőt, Maurice-t játssza, és akit olyan kiemelkedő színészek vesznek körül, akik évek óta kísérik Frank Hoffmannt."

Frank Hoffmann