Német fordítás: Silke Pfeiffer
Samantha Ellis: HOGYAN RANDIZZUNK EGY FEMINISTÁVAL
17.00

Szombat, november 30., Stúdió

21.00

Szombat, november 30., Stúdió


1 óra 50 perc szünet nélkül

14+


Szereplők:

Yvonne Jansen

Rafael Sanchez                                                                                                                                  

Rendező: YVONNE JANSEN & RAFAEL SANCHEZ

Dramaturg: Stawrula Panagiotaki

Díszlet- és jelmeztervező: Sara Giancane

A jelmeztervező asszisztense: René Neumann

A díszlettervező asszisztense: Claudia Vaes

Rendezőasszisztens: Till Ertener

Fényterv: Manfred Breuer

 

Egy lány és egy fiú találkozik, jelen esetben azonban a helyzet kicsit más: Kate a macsókat szereti, Steve pedig feministának tartja magát. Egy álarcosbálon találkoznak, egymásba szeretnek és össze akarnak házasodni, de a menyegző napján az egész helyzet végzetes módon ellenőrizhetetlenné válik...

Ebben a gyors ritmusú vígjátékban, melynek címe HOGYAN RANDIZZUNK EGY FEMINISTÁVAL, Samantha Ellis londoni írónő az emancipációs folyamatok jelenkori állására vet egy pajkos pillantást, a mai szerep-klisékre, és arra a fontos kérdésre, hogy a férfiak lehetnek-e feministák. A darab valamennyi szereplőjét Yvon Jansen, a társulat színésznője, és Rafael Sanchez, házi rendező játssza. Ők ketten a darab rendezői, a magánéletben pedig élettársak.

 

„A németek 95 %-a számára a feminizmus szitokszónak számít. Ha az ember egy állásinterjún kijelenti, hogy feminista, az olyan, mintha azt mondta volna, hármas ikrekkel terhes és az Iszlám Állam szimpatizánsa. A fogalom félelmet kelt. A félelem elbutít, a butaság pedig meggátolja a logikus gondolkodást. Éppen ezért nem lehet messzire jutni a puszta adatok tanulmányozásával. A vígjáték ennek ellenére lehetővé teszi, hogy lazán szemügyre vegyük a témát. És ha már ellazultunk, meg is beszélhetjük a dolgokat építő módon. A darab abszurditása a legszerencsésebb esetben is valami váratlanra derít fényt."

Rafael Sanchez