Schauspiel Köln (Germania)
Samantha Ellis: CUM SĂ IEŞI CU UN FEMINIST
Foto: Ana Lukenda
17.00

Sâmbătă, 30 noiembrie, Sala Studio

21.00

Sâmbătă, 30 noiembrie, Sala Studio


Traducere în limba germană de: Silke Pfeiffer
1h 50' fără pauză
14+
Cu:
Yvonne Jansen
Rafael Sanchez

Regia: YVONNE JANSEN & RAFAEL SANCHEZ

Dramaturgia: Stawrula Panagiotaki
Scenografia: Sara Giancane
Asistent costume: René Neumann
Asistent scenografie: Claudia Vaes
Asistent de regie: Till Ertener
Light design: Manfred Breuer
 

Un băiat întâlneşte o fată, dar altfel. Lui Kate îi plac bărbaţii macho, iar Steve se autointitulează drept feminist. Cei doi se întâlnesc la un bal mascat, se îndrăgostesc și vor să se căsătorească − dar în ziua nunții totul scapă de sub control într-o manieră catastrofală... 
În comedia cu ritm rapid Cum să ieşi cu un feminist, autoarea londoneză Samantha Ellis, tratează cu un ochi ironic dezbaterile actuale privind procesele de emancipare, clișeele privind rolurile sexelor și importanta problemă: dacă bărbații pot fi cu adevărat feminişti. Toate personajele piesei sunt interpretate de actrița Yvon Jansen și regizorul Rafael Sanchez, ambii regizori, şi care formează un cuplu și în viaţa personală. 


„Cuvântul feminism este pentru 95% dintre germani o vorbă de ocară. Dacă într-un interviu pentru angajare veți spune că sunteți feministă, e ca și cum ați spune că sunteți însărcinată cu tripleți și simpatizați cu Statul Islamic. Termenul provoacă frică. Frica te face prost, iar prostia blochează gândirea logică. Așadar, cu informații exacte nu ajungi departe! O comedie permite însă o abordare relaxată a acestei teme. Și odată relaxat, poți începe să discuți constructiv. Absurditatea comediei dezvăluie în cel mai bun caz lucruri neașteptate.”

Rafael Sanchez


Foto: Ana Lukenda